حتما برای شما نیز جالب بود که ATI با سرعتی باور نکردنی در ارایه محصولات توجه همگان را به خود جلب نمود بطوریکه با ارایه تعداد زیادی از کارت های گرافیک خانواده سری ATI HD5000 و در تمامی رده ها , محصولات nVidia را به چالش کشید. درواقع ATI هیچ رده ای از کارت های گرافیکی را خالی از محصولات خود قرار نداد و از High End گرفته تا Low End کارت های گرافیک متنوعی را معرفی کرد.
اینبار و در یکی دیگر از بررسی های لابراتوآر شهر سخت افزار قصد داریم کارت گرافیک ATI HD5450 را مورد بررسی قرار داده و توانایی آن را در حیطه عمل ارزیابی نماییم.
از شما دعوت می کنیم که در این بررسی همراه ما باشید.
معرفی

همزمان با انتشار این اسلاید توضیحاتی نیز در رابطه با محصولات جدید ارایه شده و در آن از Cedar به عنوان نام رمز کارت گرافیک ATI HD5450 نام برده شده بود. البته اگر کمی هم هوشمندانه به محصولات ارایه شده بنگریم , از مقایسه با محصولات خانواده ATI HD4000 می توانیم حدس بزنیم که نام فنی ATI HD5450 می تواند RV810 باشد ! البته بهتر است زیاد به این مورد توجه نکنیم چراکه اساسا AMD سیستم نامگذاری خود را در خانواده ATI HD5000 تغییر داده و برای نامگذاری آنها از TAG و یا بعبارت بهتر از همان برچسب اسمی استفاده نموده است.

ATI Radeon HD5450 در بین محصولات معرفی شده در خانواده بزرگ ATI HD5000 Series پایین ترین عضو خانواده محسوب می شود. همانند دیگر محصولات ATI HD5000 , کارت گرافیک ATI HD5450 نیز از سه ویژگی DirectX 11 , ATI Eyefinity Technology و ATI Stream بهره می برد. در واقع این سه ویژگی بصورت مشترک در بین تمامی محصولات ATI HD5000 Series دیده می شود.
همانطور که اشاره شد این محصول پایین ترین عضو ATI HD5000 Series بوده و بهمین جهت در رده Low-End و یا بعبارت بهتر در رده Low Budget قرار می گیرد. ATI HD5450 صرف نظر از اینکه در رده محصولات Low-End قرار گرفته و قیمتی بسیار پایین دارد , کارت گرافیکی متفاوتی نیز به شمار می رود. البته حتما می دانید که محصولی در این سطح مناسب Gaming نیست لذا اگر هم از آن به جهت بازی استفاده نمودید , انتظار فریم های بالا ( در بازی های سبک ) و یا انتظار اجرای تمامی بازی های به روز را نداشته باشید. اما همانطور که اشاره کردیم ATI HD5450 با در اختیار داشتن ویژگی هایی چون DirectX 11 , ATI Eyefinity Technology و ATI Stream در کنار قیمت پایین , محصولی مناسب جهت راه اندازی یک سیستم به روز برای کارهای روزمره و ایده ال جهت راه اندازی یک سیستم HTPC به شمار می رود.
. قابل توجه است که تمامی ویرایش های عرضه شده از این محصول در برندهای متفاوت از پشتیبانی Eyefinity برخوردار نیستند. به منظور در اختیار داشتن این تکنولوژی می بایست حداقل سه خروجی بر روی کارت تعبیه شده و یکی از آنها Displayport باشد. البته همانطور که اشاره شد از انجاییکه این محصول مناسب بازی نمی باشد لذا Eyefinity نیز تنها به جهت در اختیار داشتن یک Desktop جالب توجه و یا بعنوان مثال در زمان برگزاری یک کنفرانس و هنگام ارایه مطلب می تواند مفید و مورد استفاده باشد.
بد نیست ابتدا نگاهی بر مشخصات فنی این محصول داشته باشیم :

همانطور که مشاهده می کنید پروسه ساخت هسته HD5450 , 40 نانومتری است. فرکانس هسته به میزان ۶۵۰ مگاهرتز و فرکانس حافظه برای حافظه های DDR3 , 800 مگاهرتز و برای حافظه های DDR2 , 400 مگاهرتز تعیین شده است.
کارت گرافیک ATI HD5450 تنها دارای ۸۰ پردازنده جریانی است که در مقایسه با مقدار ۱۶۰۰ در کارت ATI HD5870 رقم بسیار ناچیزی محسوب می شود. نکته قابل توجه دیگر میزان حداکثر توان مصرفی است که ۱۹ وات تعیین شده است. بنابراین اسلات PCI Express براحتی می تواند توان مورد نیاز این کارت را فراهم نموده و عدم نیاز به تغذیه خارجی را سبب گردد. همچنین میزان حداکثر توان مصرفی در حالت Idle به ۶ وات رسیده است. در این رابطه و به منظور آشنایی بیشتر با نحوه مدیریت توان در کارت های ATI , تکنولوژی ATI Powerplay را مورد مطالعه قرار دهید.
پایین بودن توان مصرفی در کارت HD5450 سبب شده است که از خنک کننده Passive بر روی کارت استفاده گردد. استفاده از این نوع خنک کننده به جهت بی صدا بودن محصول می تواند نکته مهمی در راه اندازی سیستم های حساس به صدا ( بعنوان مثال HTPC ) باشد. نکته آخر که در رابطه با این محصول و در جهت استفاده آن بر روی سیستم های HTPC بد نیست ذکر کنیم , بکار رفتن هسته پردازشگر صدا در داخل GPU است. این هسته پردازشگر سازگار با ویرایش HDMI 1.3a و همراه با پشتیبانی از صدای Dolby TrueHD و DTS-HD Masterخواهد بود.
معرفی کارت گرافیک Sapphire HD5450
برند سفایر بعنوان یکی از اولین تولیدکنندگان محصولات ATI بوده و معمولا کارت های گرافیک آن جزو بهترین ها و پرطرفدارترین های ATI است. در بررسی پیش رو از کارت گرافیک Sapphire Radeon HD5450 استفاده نموده ایم که توسط شرکت محترم یونیکام سرویس در اختیار لابرتوآر شهر سخت افزار قرار گرفته است.
به جهت آشنایی با مشخصات فنی این محصول تصویری از صفحه اصلی GPU-z را مشاهده می کنید :
همانطور که در تصویر فوق ملاحظه می شود از لحاظ فنی , کارت گرافیک Sapphire HD5450 تفاوتی با ویرایش مرجع ندارد. حافظه کارت گرافیک Sapphire HD5450 از نوع GDDR3 و تولید کمپانی سامسونگ است. پس از بررسی پارت نامبر درج شده بر روی چیپ و مطالعه Datasheet این محصول متوجه می شوید که فرکانس کاری این چیپ حداکثر ۸۰۰ مگاهرتز و با تاخیر ۱٫۲۵ نانوثانیه می باشد.

از آنجا که فرکانس کاری حافظه بر روی کارت فعلی ۶۵۰ مگاهرتز است لذا براحتی می توانید فرکانس کاری آن را بر روی ۸۰۰ مگاهرتز تنظیم کرده و استفاده نمایید.